Projektteaming og globale udfordringer

Flyttes til februar

I alle projektorganisationer mærker man, at der er langt imellem simple projekter, som kører igennem jf. de planer og forventninger, som etableres i starten.

Snarere er det givet, at knap er man kommet i gang med et projekt, før de første ”forstyrrelser” og ændringer indfinder sig.
Det kan fx være udvidelse af scope, de nødvendige midler og mennesker er ikke til stede, der mangler specielle kompetencer, slutbruger og kunder har ikke været tilstrækkelig involveret, og ledelsen har vendt sig mod andre store udfordringer, som kræver opmærksomhed.

Desuden er der en række vilkår i organisationens omgivelser, der mere eller mindre direkte, introducerer begrænsninger og skiftende fokus både lokalt og globalt – fx energikrise, ekstreme vejrsituationer, skiftende politik, muterede vira, ændrede økonomiske dispositioner, øget fokus på corporate social responsibility, osv.

Projekter skal gennemføres i foranderlige vilkår, med sammenflettede problemstillinger og med et skiftende persongalleri, som ofte er uenige og med mange forskellige perspektiver på projektets forløb, formål og berettigelse.
De gammeldags projektmetoder, som anviser modeller og skabeloner til at skabe overblik, nedbrydning, fremdrift, planer, struktur og systematik er ikke længere tilstrækkelige.

I det virvar af uforudsete forandringer er der både brug for at rumme og agere i usikkerheden, der er brug for at tænke innovativt og eksperimenterende, og der er i allerhøjeste grad brug for at invitere mange forskellige perspektiver, fagligheder og nuancer ind i problemløsningsrummet.
Det stiller store krav til samarbejdet. Mangfoldigheden er både en kilde til nyskabelse, og det kan være en kilde til forvirring og misforståelser.

Under overskriften Projektteaming og globale udfordringer vil vi udfolde vores blik på de globale udfordringer, som organisationerne står midt i, vi formoder og argumenterer for at projekter stadig vil være et oplagt middel til at løse en række problemer og opgaver, som organisationerne ikke kan løse ”i linjen”, og vi vil udfolde potentialet i det gode samarbejde, samt påpege faktorer, som er medvirkende til at skabe effektiv projektteaming.

Program

o Velkomst ved Dansk Projektledelse (Troels Andersen-Lind, Region Midt)
o Tema: Projekters rolle i samfundet med globale udfordringer (Per Svejvig)
o Projektteaming (+ evt. reflektionsøvelse) (Anette Zobbe)
o Afrunding (Troels Andersen-Lind)

Indlægsholdere på webinaret er:

Anette Zobbe, som i snart 30 år har arbejdet i store projekt og programorganisationer. Som konsulent har hun været rådgiver til ledere på projekt-, program- og porteføljeniveau, og hun har undervist på en række kurser. Hun er IPMA A Certificeret, har en specialistuddannelse i organisationspsykologi, samt en række kurser og certificeringer i diverse metoder.
Anette har ansættelser i KMD, Mannaz, Banedanmark, Peak og Forsvaret bag sig, og er pr 1. oktober ansat som seniorprojektleder i Andel.
Anette har sammen med Elisabeth Plum udgivet bogen Projektteaming på Djøfs forlag i 2021.

Per Svejvig er Associated Professor, Head of Project Organizing and Management Research Group, PhD på Aarhus Universitet, hvor han forsker på Institut for Virksomhedsledelse. Per har en ph.d. i forretningssystemer og har mere end 25 års erfaring fra det private erhvervsliv som projektleder, leder og konsulent. Per er IPMA B certificeret, og forsker i gentænkning af projektledelse, værdiskabelse fra projekter, og agile praksisser i projekter som fx Half Double metodologien.

Tilmelding senest den 1. november

OBS! Dette var tidligere et fysisk arrangement, men afholdes i stedet som WEBINAR.
Kontakt os ved tvivl på info@danskprojektledelse.dk.

Se intro-videoen her:
https://youtu.be/4HIjY3cGtno

Arrangementet er gratis for medlemmer af Dansk Projektledelse. Er du ikke medlem koster det kr. 900 ekskl. moms.

Bliver du forhindret i at deltage?
Hvis du bliver forhindret beder vi dig om - hurtigst muligt og senest den 2. november før kl. 12, om at kontakte os.

Måske kan du hjælpe en anden fra ventelisten - med at få din plads.

Udeblivelse på dagen og afmelding som ikke er meddelt DPL senest 2 dage før vil blive faktureret kr. 750 ekskl. moms.

Tilmelding / Tilmeldingfrist 24-10-2022 kl. 12:00

Sidste frist for tilmelding er overskredet, så der er desværre lukket for online tilmelding.