Lidt om kurset
Engineering tager udgangspunkt i problembaseret undervisning, hvor eleverne både anvender og tilegner sig faglig viden i deres arbejde med at løse fagligt relevante og virkelighedsnære problemer. Metoden har vundet indpas i grundskolen og i 2023 startede et stort nationalt projekt med det formål at udvikle og implementere engineering i gymnasieundervisningen. Men hvad kan engineering-metoden bruges til og hvordan passer den ind i gymnasiets læreplaner, krav og rammer?
På dette kursus får du kendskab til engineeringmetoden og dens potentiale og udfordringer i gymnasieundervisningen. På kurset får du også konkret inspiration til hvordan du kan arbejde med engineering din undervisning i naturgeografi under temaet klimatilpasning. Underviser Camilla Ehlers-Kock fra Virum Gymnasium præsenterer et undervisningsmateriale, som hun har udviklet i projektet ”Engineering i gymnasiet – undervisningsmaterialer” støttet af Region Hovedstaden. Her får du et konkret bud på hvordan du kan dække kernestoffet samtidig med at eleverne oplever motiverende og inddragende undervisning. Desuden får du spændende, fagligt relevant oplæg fra en fagperson, der arbejder med klimatilpasning. Vi veksler mellem oplæg, øvelser og refleksion.
På dette kursus får du kendskab til engineeringmetoden og dens potentiale og udfordringer i gymnasieundervisningen.
Deltagerbetaling: 250kr inkl. forplejning
Undervisere: Camilla Ehlers-Kock, underviser i naturgeografi på Virum Gymnasium, Anne Hansen, uddannelseskonsulent hos Engineer the Future, Lene Pfeiffer Petersen, uddannelseskonsulent hos Engineer the Future.
Sidste frist for tilmelding er overskredet, så der er desværre lukket for online tilmelding.