Plast-kemi

Plast-kemi

Polyurethan (PUR) er et plastmateriale, der anvendes i mange forskellige produkter verden over. Hvert år anvendes der mere end 24 mio. tons polyurethan, og forbruget forventes at være stigende. Sammenlignet med andre plastmaterialer er der kun begrænset mulighed for genanvendelse af polyurethan, hvor langt størstedelen ender på deponi eller i forbrænding. I 2022 præsenterede en forskningsgruppe fra AU en simpel metode til kemisk nedbrydning af PUR-plast.

Vi skal på dette kursus i plast-kemi høre oplæg om nedbrydningen af PUR-plast - både kemisk og enzymatisk, hvordan plastkemien kan inddrages i undervisningen, samt et oplæg om problematikker og løsninger i plastindustrien. Vi skal desuden i laboratoriet og selv nedbryde PUR-plast til bestanddele, hvorfra der kan dannes ny PUR-plast.

Foreløbigt program for dagen:

  • 9.00-9.30 Ankomst, kaffe og morgenbrød
  • 9.30-9.45 Velkomst, præsentation af program, praktiske informationer
  • 9.45-10.30 Oplæg 1: Ph.d.-studerende Thomas Balle Bech, Kemisk Institut, AU - Kemisk nedbrydning af PUR-plast
  • 10.30-11.45 Workshop 1: Igangsætning af PUR-nedbrydning
  • 11:45-12:30 Oplæg 2: Senior R&D Project Manager Jakob Pedersen, PLIXXENT - Problematikker og løsninger i plastindustrien
  • 12:30-13:15 Frokost
  • 13:15-14:15 Workshop 2: Eksperimentel nedbrydning af PUR-Plast
  • 14:15-14:30 Pause
  • 14:30-15:15 Oplæg 3: Professor Daniel Erik Otzen, iNano, AU - Enzymatisk nedbrydning af PUR-plast
  • 15:15-15:45 Oplæg 4: Præsentation af undervisningsmateriale fra AU og KU ved Mie Lindeman Olsen 
  • 15:45-16:00 Afrunding og evaluering


Pris pr. person: 1650 kr inkl forplejning og udstyr til eksperimenter. 

Kurset arrangeres i samarbejde med Kemisk Institut, Aarhus Universitet og Naturvidenskabernes Hus.

Vi håber at se dig til en god og lærerig dag
Mvh Kemilærerforeningen

Tilmelding / Tilmeldingfrist 09-08-2024 kl. 23:55

I bemærkningsfeltet skal skrives din skoles navn, EAN-nummer og CVR-nummer af hensyn til fakturering. Anfør også, hvis du ikke vil stå på en deltagerliste, der sendes rundt til deltagerne forud for kurset. Anfør desuden evt. allergener eller madønsker.

Kontakt os

Tak! Din besked er afsendt..
Din besked blev ikke afsendt. Brug venligst kontaktinformationer ovenfor. Beklager ulejligheden!