Ølvidenskab

Kursus i ølbrygning, ølteori og laboratorie-analyser i kemi på ungdomsuddannelserne.

Øl er mere end bare gæring. Vil du prøve at undervise dine elever i temaet ”Ølvidenskab”, herunder brygge øl i kemi- eller bioteknologiundervisningen?

På dette kursus vil du med andre fagkolleger komme til at brygge en øl, som var det i undervisningen. Kurset giver eksempler på, hvordan øl-temaet kan indgå eksperimentelt og teoretisk i kerne- samt supplerende stof på alle niveauer. Du vil få teori og et kompendium med vejledninger med hjem og en spand af din egen ølproduktion fra kursusdagen.

Kursets teoretiske indhold kan tilpasses deltagerne, så angiv gerne din erfaring med ølbrygning i kommentarfeltet ved tilmeldingen


Program

9.30 - 9.45
Velkomst i fødevarelaboratoriet på Viborg Gymnasium


Formiddag

  • Introduktion til ølvidenskab
  • Teori og trin i ølbrygning
  • Lav en opskrift (BeerCalc)
  • Mæskning

Middag

  • Frokost
  • Udmæskning og urtkogning
  • Teori om aroma- og bitterstoffer

Eftermiddag

  • Køling
  • Kage
  • Kompendium
  • Laboratorieanalyse af øl
  • Undervisningsforløb og erfaringsudveksling

16.00
Afrundning


Hent flyer om kurset her


Kursusholdere
Jacob Højgaard Thinggaard
Lektor i kemi og naturgeografi
jh@vghf.dk


Anders Just Schade
Lektor i fysik og kemi
aj@vghf.dk


Pris
2.100,- (som inkluderer materialer og forplejning)
Skriv ved tilmelding hvis du ønsker vegetarisk frokost

Tilmeld / Tilmeldingsfrist 18-09-2023 12:00

Fristen for tilmelding er desværre overskredet, og online tilmelding er derfor lukket.

Kontakt os

Din besked blev sendt!
Din besked blev sendt!