Ølvidenskab

Kursus i ølbrygning, ølteori og laboratorie-analyser i kemi på ungdomsuddannelserne.

Øl er mere end bare gæring. Vil du prøve at undervise dine elever i temaet "Ølvidenskab", herunder brygge øl i kemi- eller bioteknologiundervisningen?

På dette kursus vil du med andre fagkolleger komme til at brygge en øl, som var det i undervisningen. Kurset giver eksempler på, hvordan øl-temaet kan indgå eksperimentelt og teoretisk i kerne- samt supplerende stof på alle niveauer. Du vil få teori og et kompendium med vejledning med hjem og en spand af din egen ølproduktion fra kursusdagen.

Program
9.30 - 9.45: Velkomst i fødevarelaboratoriet på Viborg Gymnasium

Formiddag
- Introduktion til ølvidenskab
- Teori og trin i ølbrygning
- Lav en opskrift (BeerCalc)
- Mæskning

Middag
- Frokost
- Udmæskning og urtkogning
- Teori om aroma- og bitterstoffer

Eftermiddag
- Køling
- Kage
- Kompendium
- Laboratorieanalyser af øl
- Undervisningsforløb og erfaringsudveksling

16.00: Afrundning

Kursusholdere
- Jacob Højgaard Thinggaard, lektor i kemi og naturgeografi (jh@vghf.dk)
- Anders Just Schade, lektor i fysik og kemi (aj@vghf.dk)

Pris: 1900,- (deltagelse og forplejning)

Kurset udbydes af LMFK/Kemilærerforeningen

OBS!: Skriv ved tilmelding, hvis du ønsker vegetarisk frokost.

Tilmeld

Online tilmelding slået fra - se detaljer under beskrivelsen ovenfor.

Kontakt os

Din besked blev sendt!
Din besked blev sendt!