Kursus i ølbrygning, ølteori og laboratorie-analyser i kemi på ungdomsuddannelserne.
Øl er mere end bare gæring. Vil du prøve at undervise dine elever i temaet "Ølvidenskab", herunder brygge øl i kemi- eller bioteknologiundervisningen?
På dette kursus vil du med andre fagkolleger komme til at brygge en øl, som var det i undervisningen. Kurset giver eksempler på, hvordan øl-temaet kan indgå eksperimentelt og teoretisk i kerne- samt supplerende stof på alle niveauer. Du vil få teori og et kompendium med vejledning med hjem og en spand af din egen ølproduktion fra kursusdagen.
Program
9.30 - 9.45: Velkomst i fødevarelaboratoriet på Viborg Gymnasium
Formiddag
- Introduktion til ølvidenskab
- Teori og trin i ølbrygning
- Lav en opskrift (BeerCalc)
- Mæskning
Middag
- Frokost
- Udmæskning og urtkogning
- Teori om aroma- og bitterstoffer
Eftermiddag
- Køling
- Kage
- Kompendium
- Laboratorieanalyser af øl
- Undervisningsforløb og erfaringsudveksling
16.00: Afrundning
Kursusholdere
- Jacob Højgaard Thinggaard, lektor i kemi og naturgeografi (jh@vghf.dk)
- Anders Just Schade, lektor i fysik og kemi (aj@vghf.dk)
Pris: 1900,- (deltagelse og forplejning)
Kurset udbydes af LMFK/Kemilærerforeningen
OBS!: Skriv ved tilmelding, hvis du ønsker vegetarisk frokost.