Årsmøde med Generalforsamling i Matematiklærerforeningen

Årsmødet i matematik er dette år blevet lagt i forlængelse af LMFK-kurset i SRP, som foregår samme dato og sted.

Foregår i lokale 018 Grøn Gang på Gefion Gymnasium.

Program
Kl. 16.15-16.30: Velkomst med kaffe, the og kage
Kl. 16.30-18.00: Mordsager og seksualforbrydelser opklares med statistik. Fagligt foredrag v. Lektor Mikkel Meyer Andersen, Aalborg Universitet
kl. 18.00- ca. 19.00: Generalforsamling
Kl. 19.00: Middag

Alle medlemmer er velkomne. Hvis man ønsker at deltage i den den efterfølgende middag, skal du tilmelde dig her senest tirsdag den 22/10-24.

Spørgsmål til arrangementet kan stilles til Mikkel Rønne (formanden@mat.dk)

Dagsorden til generalforsamling

1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning om styrelsens virksomhed.
3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab.
4. Fastsættelse af kontingent
5. Indkomne forslag
6. Valg af forperson
7. Valg af medlemmer til bestyrelsen
8. Valg af to revisorer og en revisorsuppleant
9. Eventuelt

Indkomne forslag samt opstilling til ledige poster, skal være forpersonen i hænde senest tirsdag den 8. oktober 2024. Den endelige dagsorden opdateres her og udsendes via mail senest 2 uger før generalforsamlingen.

Beskrivelse af det faglige foredrag
Mordsager og seksualforbrydelser opklares med statistik

v. Mikkel Meyer Andersen, lektor ved Institut for Matematiske Fag på Aalborg Universitet

DNA hjælper i opklaringen af mordsager og seksualforbrydelser - men ikke uden statistik! Dette foredrag forklarer, hvordan statistik bruges i retssager til at vurdere bevisers styrke og betydning.
Alle mennesker har en DNA-profil, og derfor kan DNA bruges som et "genetisk fingeraftryk" til opklaring (fx frikendelse) af mord og andre forbrydelser. DNA fra bare få celler (der ikke kan ses med det blotte øje) er nok til at lave en DNA-profil.
Hvis DNA-profilen fra den ukendte gerningsmand ikke stemmer overens med den mistænktes DNA-profil, kan den mistænkte udelukkes som gerningsmand. Når den mistænktes DNA-profil matcher med gerningsmandens, skal styrken af det bevis vurderes – for hverken fingeraftryk eller DNA-profiler er ”unikke”.
Det er her, statistik kommer ind i billedet. I dette foredrag forklarer Mikkel Meyer Andersen, hvordan statistik bruges til at tolke beviser i retssager, hvorfor DNA-beviser ikke må være det eneste bevismateriale, og hvorfor hverken almindelige fingeraftryk eller DNA-profiler er "unikke".

Mikkel Meyer Andersen er lektor ved Institut for Matematiske Fag på Aalborg Universitet og adjungeret lektor ved Institut for Retsmedicin, Københavns Universitet. Han har siden 2010 forsket i statistiske metoder til brug i retsgenetik (altså genetik anvendt i retten, fx ved drabssager) i samarbejde med Retsgentisk Afdeling, Institut for Retsmedicin, Københavns Universitet. Mikkel har i samarbejde med kollegaer fra Aalborg Universitet, Københavns Universitet og udlandet lavet metoder, der anvendes i retten. Mikkel har også selv været ekspertvidne i Norge i forbindelse med en drabssag i 2022.

Tilmeld / Tilmeldingsfrist 25-10-2024 12:00

Fristen for tilmelding er desværre overskredet, og online tilmelding er derfor lukket.

Kontakt os

Din besked blev sendt!
Din besked blev sendt!