Jæger - samler kursus 2023

Dette 2-dages outdoor kursus handler om at bruge naturens ressourcer i skoven og langs kysterne. På kurset indgår jagt, fiskeri og et tangkursus.

Er du naturvejleder, lærer eller pædagog og har du lyst til at formidle om jagt, fiskere og sankning i naturen, så er dette kursus lige noget for dig.

Dette 2-dages outdoor kursus handler om at bruge naturens ressourcer i skoven og langs kysterne. På kurset indgår jagt, fiskeri og et tangkursus.

  • Kurset afvikles i skoven og ved stranden, hvor der sættes fokus på at høste af naturens ressourcer. Der er særlig fokus på jagt, fiskeri samt fødemulighederne på stranden og i vandkanten, hvor tang er et centralt element.
  • Kurset er et praktisk kursus, hvor vi går på jagt, fisker og sanker til måltiderne, der tilberedes over bål i naturen.  Vi kender derfor ikke menuen, men står inde for en lækker og inspirerende menu, alt efter de råvarer vi kan opdrive.  
  • Den praktiske afvikling er tænkt som en oplæring og inspiration til hvordan du kan bruge naturens fødemuligheder i din formidling.
  • Overnatning sker i shelter eller eget telt og er inkluderet i prisen. Der er mulighed for at komme dagen før og overnatte.
  • Kurset afholdes i samarbejde med Danmarks Jægerforbund og Nordisk Tang. Danmarks Jægerforbunds jægere er våbenførende på kurset, og det kræver ingen forkundskab indenfor jagt eller fiskeri for at kunne deltage.
  • Målgruppe: Naturvejledere og andre naturformidlere
  • Naturvejlederuddannelsen: Kurset tæller som to dage af de seks valgfri, åbne kursusdage, der er en del af Naturvejlederuddannelsen


UNDERVISERE

  • Hother Hennings, Danmarks Jægerforbund
  • Franz Holmberg, Danmarks Jægerforbund
  • Bjarne Ottesen, Nordisk Tang


PROGRAM

Dag 1

08.00               Velkomst

08.30               Afsted på jagt – Vi deler os i to grupper og prøver at pürche (liste os ind på) et stykke råvildt.

12.00               Fælles frokost - vildt

13.00               Sankning af alt godt fra stranden og kysten

16.00               Tilberedning af festmiddag i rustikke omgivelser over bål

19.00               Middag og efterfølgende hygge omkring bålet


Dag 2

08.00               Morgenmad og garnet røgtes

09.00               Tangkursus: Tang er havets grøntsag og en af de mest bæredygtige spiser. Bjarne Ottesen, Udviklingschef fra Nordisk Tang, der er pioner indenfor området vil gennemgå de mest almindelige tangarter                           og deres anvendelsesmuligheder. Efterfølgende sanker vi tang og lærer hvordan tang kan tilberedes, opbevares og benyttes i madlavningen

12.00               Tilberedning af egen frokost med tang og alt godt fra kysten/havet

14.00               Tilbage til lejren oprydning og rømning

15.30               Grab & Go sandwich og tak for denne gang

Tilmelding / Tilmeldingfrist 27-09-2024 kl. 23:50

Jæger - samler kursus: Pris - medlemmer

2.850 kr.

Dækker materialer, forplejning og overnatning Pris Inkl. moms

Køb billet

Jæger - samler kursus: Pris - ikke medlem

3.850 kr.

Dækker materialer, forplejning og overnatning Pris Inkl. moms

Køb billet