Luksus på Kattegatcentret med et imponerende set-up af undervisere.
Dette 2-dages tangkursus klæder dig fagligt på til at kunne
formidle om de mest almindelige arter af tang i danske farvande. Du opnår
grundlæggende viden om, hvad tang er, hvilke egenskaber det har, og hvilke
biologiske roller det spiller i naturen.
Kurset gør i høj grad brug af ”hands on experience” og
rummer både didaktiske og pædagogiske overvejelser i forhold til, hvordan det
lærte kan anvendes i egen formidlerpraksis.
På Kattegatcentret får du både tang i hænderne og mellem
tænderne, når vi føler og smager på forskellige tangarter. Du introduceres for
flere lette øvelser med tang, som du selv kan gøre brug af efterfølgende.
Kurset indeholder en felttur til Fornæs Fyr, hvor du bliver
klogere på, hvordan du sanker og opbevarer din egen tang til senere brug. Hvis
vejret tillader det, udnytter vi det udendørs læringsrum til et oplæg om,
hvordan tang dyrkes kommercielt, og hvorfor tang er en regenerativ ressource.
Der findes 400 arter af tang i Danmark og populært sagt kan
man spise dem alle. På dette kursus fokuserer vi i høj grad på smag og
madlavning. Med åben ild og friske råvarer inspireres du til at bringe tang ind
i køkkenet og får ideer til nemme og smagfulde opskrifter, der egner sig godt
til outdoorkøkkenet såvel som derhjemme.
Målgruppe
Dette kursus henvender sig til naturvejledere, lærere,
pædagoger, biologer, kokkeelever eller andre fagpersoner, som har lyst til at
gøre brug af tang i deres formidling eller madlavning til egen eller andres
fornøjelse.
Kurset er godkendt som del af de
frivillige kurser i naturvejlederuddannelsen.
Undervisere
Kim Kofoed,
Biolog, naturvejleder og kursusleder
Søren Forsberg,
Lærer, naturfagskoordinator og snorkel veteran
Rasmus Schmidt,
Køkkenkoordinator og madtroldmand
Isa Calmar,
Biolog, naturformidler og tangnørd
Sofie Laage Christiansen,
Projektarbejder, tangtosse og Ph.d.
Lone Mouritsen,
Biolog og leder af formidling og videnskab
Overnatning inkluderet i prisen: Lærkereden
Andet: Gæster af Lærkereden skal selv medbringe: sengetøj, lagen, håndklæder og
personlige ejendele. Læs mere om Lærkereden her: https://laerkereden.org/faciliteter-2/
Program
Dag 1
Kl. 09.30-10.00: Ankomst og velkomst inkl. morgenmad
Kl. 10.00-11.30: (Workshop) Tang – En bæredygtig ressource.
Kl. 11.30-14.00: Sanketur til Fornæs Fyr inkl. frokost og oplæg om reproduktion af tang.
Kl. 14.00-15.30: Hjemkomst og indlogering på Lærkereden
Kl. 15.30-18.30: (Workshop) Havkokkeskole inkl. aftensmad (TEMA: Pædagogiske greb – Mad, børn og madmod)
Kl. 18.30-20.00: Frivillig rundvisning på Kattegatcentret
Kl. 20.00-: Overnatning og socialt samvær på Lærkereden.
Dag 2
Kl. 09.30-10.00: Morgenmad
Kl. 10.00-12.00: (Gruppearbejde) Tangformidling i egen praksis
Kl. 12.00-12.45: Frokost i Restauranten (Kattegatcentrets egen kok serverer tangtastisk social dining)
Kl. 12.45-13.30: (Oplæg) Tang i erhvervsliv og forskning.
Kl. 13.30-14.30: (Workshop) Tangchipsefabrik. Jagten på den perfekte tangchips.
Kl. 14.30-15.00: Afslutning
Prisen er inkl. moms og dækker oplægsholdere, materialer, leje af faciliteter - samt overnatning og fuld forplejning
Køb billetPrisen er inkl. moms og dækker oplægsholdere, materialer, leje af faciliteter - samt overnatning og fuld forplejning
Køb billet