Friluftsliv, krop og bevægelse 2023

Ønsker du at øge dine kompetencer indenfor friluftsliv og få viden og kendskab til at bruge naturen som aktiv undervisnings- og formidlings rum – og som aktivitets- eller sundhedsfremmende ramme? Så er kurset her til dig! 

Kurset afholdes som en tre dages friluftstur, hvor der arbejdes praktisk og teoretisk med undervisning og naturformidling gennem krop, motorik, leg og bevægelse i naturen. Der er fokus på natur og bevægelses betydning for læring, trivsel og sundhed. Derudover introduceres risiko-leg og kobling af natur og friluftsliv til brug af kroppen i naturen. Det forventes at man deltager aktivt i de forskellige aktiviteter.
Kurset giver kompetencer til at:

  • Arbejde med krop, motorik, leg og bevægelse som en naturlig del af naturvejledning, undervisning, formidling
  • Kendskab til grundlæggende friluftskompetencer til understøtning af aktiviteter og undervisning i naturen
  • Være den der igangsætter og tilpasser aktiviteter for både børn og voksne, der tager udgangspunkt i krop og bevægelse
  • Skabe tryghed i at være aktiv og/eller tage ophold i naturen med egen målgruppe og de aktiviteter/temaer der er relevante herfor


Målgruppe
Alle der ønsker at øge deres viden og kendskab til at bruge naturen som aktivt undervisnings- og formidlingsrum – eller som fællesskabende, aktivitets- eller sundhedsfremmende ramme - fx projektmedarbejdere, pædagoger, lærere, naturvejledere, sundheds-personale, socialrådgivere og alle andre som ønsker at inddrage natur og bevægelse i deres dagligdag. 

Kursusledere 
  • Klaus Vaad - idrætsuddannet fra AAU, naturvejleder (hold 27) og friluftsvejleder, kursusleder og underviser på Friluftsvejlederuddannelsen VIA. Klaus er til daglig ansat på Karpenhøj Naturcenter og arbejder med undervisning, kurser, teambuilding samt udvikling af friluftsaktiviteter i bl.a. Nationalpark Mols Bjerge.
  • Helle Fuglsang - fysioterapeut og naturvejleder fra hold 26. Hun har gennem mange år arbejdet med at få mere natur, friluftsliv og bevægelse ind i de små børns hverdag ved at undervise pædagoger og dagplejere bl.a. i projekt Kroppen på Toppen, Aalborg Kommune. Helle underviser derudover forskellige faggrupper i at inddrage natur og bevægelse i deres arbejde.
 
Praktisk
  • Efter tilmeldingsfristen tilsendes yderligere information bl.a. forslag til pakkeliste og anden forberedelse til kurset.
  • Kurset starter 1. dag kl 11 og slutter 3. dag kl 13
  • Overnatning: Kurset foregår som en tre dages friluftstur. Den første nat overnattes i selvbyggede bivuak i 5-mands grupper. Derudover er der er mulighed for shelter. Du medbringer selv friluftsudstyr til overnatning. Der må gerne medbringes lille telt, hængekøje el lign.
  • Forplejning:  Kurset er med fuld forplejning. Alle deltagere indgår i forberedelse af og madlavning som en del af kurset.
  • Andet: Denne kursus indgår som et at de valgfri, åbne kurser, der er en del af Naturvejlederuddannelsen. Kurset tæller for 3 kursusdage.
  • Kontakt: Uddannelse@naturvejledningdanmark.dk eller tlf. 5356 6286.

Tilmelding / Tilmeldingfrist 21-08-2023 kl. 23:55

Sidste frist for tilmelding er overskredet, så der er desværre lukket for online tilmelding.