Kurset afholdes som en tre dages friluftstur, hvor der arbejdes praktisk og teoretisk med undervisning og naturformidling gennem krop, motorik, leg og bevægelse i naturen. Der er fokus på natur og bevægelses betydning for læring, trivsel og sundhed. Derudover introduceres risiko-leg og kobling af natur og friluftsliv til brug af kroppen i naturen. Det forventes at man deltager aktivt i de forskellige aktiviteter.
Sæt fokus på biodiversiteten i naturen nær skolen. På dette kursus, som er målrettet skolelærere bliver der arbejdet praktisk med øvelser og aktiviteter, der belyser biodiversitet
Dette 2-dages kursus giver dig mulighed for at styrke og udbygge din viden om strandens natur med fokus på biologi og geologi, samtidig med at vi gennem de udvalgte øvelser og eksperimenter sikrer, at du som deltager involveres mest muligt sansemæssigt, kropsligt og emotionelt og får erfaring med læring som en social proces.
Grøn hverdagskultur, Verdensomsorg, bæredygtig dannelse, klimahandling.
Kært barn har mange navne.
Hvordan ser en grøn institution ud? Hvordan inspirerer vi både voksne og børn til gode, bæredygtige vaner og hvad har det med naturen at gøre?”
Dette kursus er for dig, der arbejder i og med naturen, og som ønsker at bringe planterne aktivt i spil i dit arbejde.
Fokus er på, hvordan vi kan skabe trygge og nærværende stunder i naturen – og samtidig inddrage planterne i enkle, men meningsfulde og kreative aktiviteter.
Vi skal på overnatningstur men vi ved endnu ikke hvortil. Har du et forslag så kontakt tovholderne for østjysk netværk.
Sommerfest og fagligt indhold med temaet " Vores dejlige Øresund"
Viden om naturen giver arbejde i og med naturen større tyngde og flere perspektiver.
Dette er andet af 2 kurser om grundlæggende naturkendskab.
Vi bruger formiddagen på at nørde ned i Raadvad Naturskoles gennem testede hjortevildtforløb, der er målrettet folkeskolens ældste klasser. Vi arbejder med respirations- og fordøjelsessystem, samt pædagogisk/didaktiske tips omkring et opbrækningsforløb til forskellige målgrupper.
Frokosten tilbereder vi i fællesskab over bål, den står selvfølgelig på krondyr. Vi kommer rundt lovgivning for brug af hjortevildt i formidlingen, fødevarer lovgivning og regler for afsætning af hjortevildt fra dyrehaver.
Til eftermiddagens program får vi besøg af skovfoged og vildtforvalter Jacob Skriver, der er ansvarlig for forvaltningen af hjortevildtet i Dyrehaven. At forvalte så meget hjortevildt i et område med så højt et publikumstryk, det kræver en klar plan for både afskydning og formidling heraf. Dette vil Jacob bruge eftermiddagen på at tage os igennem.
Dagen er gratis for medlemmer af Naturvejledning Danmark, men tilmelding er bindende, så du ikke spærrer pladsen for en anden.
Kursus i den naturvidenskabelige arbejdsmetode
Hvordan kan du bruge naturens fødemuligheder i din formidling?
Et praktisk kursus, hvor vi går på jagt, fisker og sanker til måltiderne, der tilberedes over bål i naturen. Vi kender derfor ikke menuen, men står inde for en lækker og inspirerende menu, alt efter de råvarer, vi kan opdrive.
Kurset er en introduktion til planlægning og udførelse af kortere ture med primitiv overnatning i den danske natur og lettere fjeldture. Kurset giver en teoretisk og praktisk erfaring med egnet udstyr, ruteplanlægning, lejrliv, mad samt en introduktion til førstehjælp i naturen.
For naturformidlere, naturterapeuter, lærere, pædagoger – og andre, der arbejder i og med naturen.
Naturen hjælper os til at give os et sprog for de store eksistentielle spørgsmål – og filosofien er med til at danne det sprog, vi kan begribe naturen med.
Med afsæt i udeskoledidaktik og viden om uderumsledelse, vil vi på dette 2 dages kursus arbejde med konkrete eksempler på undervisningsforløb, der inddrager uderummet som læringsrum, med fokus på udvikling af egen praksis.
Småbørnsnetværk invitere til Netværksdagen "Ind- og Udtryk".
Børneinddragende levende fortællinger med udgangspunkt i vores omgivende natur
Info kommer senere
Insekter og smådyr er overalt omkring os, hvor de lever i alle typer omgivelser og miljøer. Smådyrene er forholdsvis lette at finde og håndtere, og de er derfor oplagte at bruge i det pædagogiske arbejde med formidling af natur.
Sæt fokus på biodiversiteten i naturen nær skolen. På dette kursus, som er målrettet skolelærere og pædagoger i grundskolen bliver der arbejdet praktisk med øvelser og aktiviteter, der belyser biodiversitet
Info om dagen kommer senere